Sveikame kūne sveika ir meniška siela

Sveikame kūne sveika ir meniška siela

Lapkričio 15 dieną progimnazijos sporto salėje vyko atvira integruota fizinio ugdymo pamoka  ,,Kurkime sveikatą per judesį ir meną“. Pamokoje mokiniai susipažino su vibruojančiomis „Flex bar“ lazdomis (jas parūpino Radviliškio VSB), atliko pratimus stovėdami, sėdėdami, gulėdami, treniruodami visas kūno raumenų grupes, sukūrė kupinas teigiamų emocijų ritmiškas, dinamiškas grupines kompozicijas su „Flex bar“ lazdomis ir kūno judesius užfiksavo nuotraukose.

Kūno kultūros mokytoja Ilma Pipirienė, vesdama 7 b klasės mokiniams mankštą su netradiciniu inventoriumi, mokė, kaip lazda nuo lengvų rankų judesių pradeda švytuoti, ir mokiniai, atlikdami pratimus, pajuto, kad su šiomis lazdomis stiprėja ne tik pečių juosta ir rankos, bet kylanti viso kūno vibracija aktyvuoja pilvo, nugaros bei kojų raumenis, stangrinamas visas kūnas, koreguojama laikysena. Po mankštos, susiskirstę į grupeles, padedant dailės mokytojai Irinai, mokiniai kūrė grupines -sportines kompozicijas su „Flex bar“ lazdomis,  užfiksavo nuotraukose.

Apibendrindama integruotą veiklą, visuomenės sveikatos specialistė Loreta Kučinskienė, pritarė išsakytoms mintims, kad sportas ir menas išlaisvina žmogų, padrąsina, kuria teigiamas emocijas, nuotaiką, suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, didina savivertės jausmą, išlaisvina kūrybinės minties galias ir visa tai kartu – teigiamai veikia fizinę bei dvasinę sveikatą. Mokiniai džiaugėsi nauja patirtimi, netradicine pamoka, kupina gerų emocijų!

 

                                                                        I.Kareivienė, dailės mokytoja metodininkė

Skip to content