Kaip septintokai aiškinosi antibiotikų poveikį mikroorganizmams

Kaip septintokai aiškinosi antibiotikų poveikį mikroorganizmams

Pasitinkant Europos supratimo apie antibiotikus dieną, lapkričio 16 d. 7a ir 7b klasėse vyko integruota pamoka-diskusija apie „Antibiotikų poveikį mikroorganizmams“. Su mokiniais išsiaiškinome, kokių rūšių, dydžio yra  mikroorganizmai, kurie yra naudingi ir draugiški mums ir aplinkai, o kurie sukelia ligas, yra patogeniniai ir kaip skirtingai antibiotikai veikia vienus, ar kitus mikroorganizmus. Mokiniai suprato, kad antibiotikai efektyvūs tik prieš bakterinės kilmės infekcijas – jie negali padėti pasveikti nuo virusų sukeltų infekcijų, tokių kaip peršalimas ar gripas. Ir visada reikia vadovautis gydytojo nurodymais, kada ir kaip vartoti antibiotikus, kad jie ir ateityje būtų efektyvūs.

Baigiantis pamokai septintokai žinias pasitikrino Kahoot programėlėje atsakydami į klausimus. Mokinių, užėmusių 1-3 vietas viktorinoje, žinias įvertino biologijos mokytoja, o  Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuras kiekvienam dalyviui padovanojo po kvapnią dovanėlę.

Keletas mokinių minčių  pamokai pasibaigus:

,,Pamoka buvo labai įdomi ir smagi. Norėčiau daugiau tokių pamokų‘‘. (Augustas).

,,Man pamoka labai patiko, nes sužinojome, kad antibiotikus reikia vartoti tik išrašius gydytojui. Mokyklos sveikatos specialistė ir mokytoja labai įdomiai pristatė skaidres, parodė gerąsias bakterijas. Buvo smagu gauti dovanų muiliuką ir žaisti „Kahootą“ su klase‘‘. (Gytė).

,,Ši pamoka buvo neįprasta. Šioje pamokoje labai patiko pristatyta prezentacija, kaip ši tema buvo pateikta: smagiai ir aiškiai. Pamokos pabaigoje buvo labai smagus viktorinos žaidimas ir kiekvienas už dalyvavimą buvo apdovanotas muiliuku‘‘. (Kajus).

Rūta Jankauskienė,  biologijos mokytoja metodininkė

Loreta Kučinskienė, VSS

Skip to content