Vaižganto progimnazijos moksleiviai diskutavo apie elektroninių cigarečių žalą

Vaižganto progimnazijos moksleiviai diskutavo apie elektroninių cigarečių žalą

Pastaruoju metu pasaulyje ir Lietuvoje drastiškai daugėja atvejų, kai jaunimas ima svaigintis priklausomybę sukeliančiomis ir kitomis itin pavojingomis medžiagomis. Tad labai svarbu kalbėtis su vaikais ir skatinti jų kritinį mąstymą apie psichoaktyviąsias ir priklausomybę sukeliančias medžiagas bei jų daromą žalą sveikatai.

Kovo mėnesį progimnazijos 4-5 klasių mokiniai sulaukė svečių iš Radviliškio r. VSB visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės Ievos Vileikytės, kuri organizavo diskusiją tema „Elektroninės cigaretės“. Mokiniai pasiskirstę į komandas, aptarė išdėstytą informaciją ir ieškojo teigiamų (+) ir neigiamų (-) elektroninių cigarečių garinimo priežasčių ir pasekmių. Diskusijoje dalyvavę mokiniai „padarė“ išvadą, kad neigiamų (-) pasekmių, kurias sukelia elektroninių cigarečių garinimas, žmogaus savijautai ir sveikatai turi ženkliai daugiau nei teigiamų (+), taip pat buvo aptarta, kaip svarbu nepasiduoti draugų įtakai, kaip išvardintus vaikų garinimo pliusus pakeisti dalykais, kurie nežalotų jauno žmogaus.

Lektorė atkreipė mokinių dėmesį į tai, kad svarbu suprasti, jog sudėtyje esantis nikotinas ar kita psichoaktyvioji medžiaga sukelia priklausomybę ir taip suvaržo mūsų laisvę, todėl norėdami būti laisvais ir nepriklausomais elektroninėms cigaretėms ir kitoms priklausomybę sukeliančioms medžiagoms, turime pasakyti tvirtą NE!.

Loreta Kučinskienė, visuomenės sveikatos specialistė

Skip to content