Artiomas Šabajevas moksleivius ragino įsiklausyti į save

Artiomas Šabajevas moksleivius ragino įsiklausyti į save

Kovo mėnesį progimnazijoje svečiavosi vaikų ir paauglių sveikatos ugdymo specialistas, sveikatos elgsenos treneris Artiomas Šabajevas. 6b ir 8a klasių mokiniai išklausė paskaitas apie sveiką mitybą.

Maisto prekių įvairovė, reklamos bei spalvotos etiketės traukia dėmesį ir dažnam iš mūsų tenka pasukti galvą norint nusipirkti sveikesnį ar naudingesnį mūsų sveikatai produktą. Norintiems maitintis sveikiau, visada padės pasirinkti „Žalia rakto skylute“ paženklinti maisto produktai, priminė svečias.

Lektorius ragino jaunuolius domėtis tuo, ką dedame į savo kūną, daugiau laiko skirti judėjimui, aktyviam laisvalaikiui, kaip mūsų kūną veikia vienoks ar kitoks maistas, tiesiog atėjus į parduotuvę atidžiau paskaityti etiketes. Mokiniai mokėsi apskaičiuoti sukrautą kiekį skirtinguose produktuose, atsakinėjo į klausimus, varžėsi Kahoot programėlėje.

Svečio nuomone, svarbiausia klausyti savo kūno, nes jis yra unikalus instrumentas, kuris gali mums pasakyti, ko jam reikia. Reikia išmokti įsiklausyti į save. To linkime progimnazijos jaunimui.

Dėkojame Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biurui už vertingas paskaitas.

Loreta Kučinskienė,

visuomenės sveikatos specialistė

Skip to content