PARODA MOKYKLOS BIBLIOTEKOJE

PARODA MOKYKLOS BIBLIOTEKOJE

Radviliškio Vaižganto progimnazija šventė savo 50 metų jubiliejų. Ta proga vyko įvairiausi renginiai . Ketvirtokų mokytojų Dijanos  ir Virginijos  inciatyva mokyklos bibliotekoje surengta linų dirbinių paroda. Mūsų progimnazija pavadinta rašytojo Vaižganto vardu, kurio kūryboje labai daug gamtos vaizdų, žmogus vaizduojamas kaip gamtos dalis. Todėl neatsitiktinai ir pasirinktas slapyvardis Vaižgantas – senovės lietuvių linų dievybė, kurios šaukėsi merginos dėl gero linų derliaus.

Spalio 19 dieną bibliotekoje lankėsi trečių ir ketvirtų klasių mokiniai su mokytojomis, kurie ne tik apžiūrėjo parodą, bet ir klausėsi bibliotekininkės, kuri papasakojo, kokį sudėtingą, daug žmogaus prakaito ir darbo reikalaujantį kelią nueinąs linas, kol tampa gražiu audiniu, kuris rengė, dengė ir puošė lietuvį visą gyvenimą. Mokiniai prisiminė, kad ir jų mamos, močiutės neria linines staltieses ir servetėles. O ir patys mokinukai mielai puošiasi lininėmis suknelėmis ir kepurėmis. Vaikai susipažino ne tik su lino keliu, bet prisiminė J.Tumą-Vaižgantą, susipažino su jo kūryba.

Prisiliesdami prie mokyklos istorijos, mokiniai sužinojo daug įdomių dalykų ne tik apie rašytoją J.Tumą – Vaižgantą, bet ir apie linų dievą Vaižgantą.

 

Daiva Gaivelienė, Radviliškio Vaižganto progimnazijos bibliotekininkė

Skip to content