„Aukštųjų mokyklų mugė 2024“

„Aukštųjų mokyklų mugė 2024“

 Sausio 18d. 8a ir 8b klasių  mokiniai vyko į Kauną Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro organizuojama renginį ,,Pasimatuok profesiją”. Tai buvo puiki proga visiems atvykusiems pažinti sektorinį Grožio paslaugų centrą, kuris puikiai reprezentuoja centro vykdomas profesijas. Čia buvo galimybė praktiškai „pasimatuoti“ floristo, renginių techninio aptarnavimo, floristo, kirpėjo, paramediko, masažuotojo, apsaugos darbuotojo, kosmetiko, vizažisto, siuvėjo, odos dirbinių gamintojo, gyvūnų prižiūrėtojo ar žirgininkystės darbuotojo profesijas. Apie viską išsamiai pasakojo ir į klausimus atsakinėjo gausi profesinio orientavimo komanda.

Lietuvos   „AUKŠTŲJŲ MOKYKLŲ MUGĖ 2024“   – tai bene laukiamiausias metų renginys- esamiems bei būsimiems studentams, jų tėvams ir netgi – mokytojams. Renginyje „Aukštųjų mokyklų mugė 2024“, mus pasitiko bene visos Lietuvos aukštosios mokyklos – universitetai, kolegijos, profesinio mokymo įstaigos.

Mugės metu laukė nemokamos karjeros konsultacijos, aukštųjų mokyklų atstovai, pasirengę atsakyti į visus jaunuoliams ir jų tėvams galinčius iškilti klausimus apie studijų pasirinkimą, studijų programas ir netgi – ateities darbinę karjerą.

Kiekvieno jauno žmogaus gyvenime studijų krypties ir aukštosios mokyklos pasirinkimas – sudėtinga užduotis. Tam, kad ateities kelio pasirinkimas būtų užtikrintas, pirmiausia reikia turėti visą reikalingą informaciją ir atsakymus, padėsiančius apsispręsti. Būtent toks ir yra Lietuvos „Aukštųjų mokyklų mugės 2024“ pagrindinis tikslas – informuoti jaunuolius apie karjeros ir studijų galimybes Lietuvoje tam, kad jų sprendimas dėl ateities karjeros – būtų paprastas ir aiškus.

Dienos įspūdžiais pasidalino Kajus, 8b: ,,Apsilankius Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre labai sužavėjo plataus profesijų pasirinkimo galimybė, edukacijos praktinės dalys. Turėjome galimybę praktiškai susipažinti su renginių techninio aptarnavimo darbuotojo profesija, įrašydami dainą, žinutę draugui, tėvams ar kaimynui, sukūrėme šviesų šou. Žalgirio arenoje, profesijų mugėje, atmosfera buvo neįtikėtina, tiek daug žmonių susirinko susipažinti, o galbūt ir jau atrasti savo karjeros kryptį.”

Irina Kareivienė,
Vaižganto progimnazijos karjeros ugdymo specialistė

Skip to content