Atvirų durų dienos –,,Pamatyk iš arti!”

Atvirų durų dienos –,,Pamatyk iš arti!”

Balandžio 10 d. 8b klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje Kazimiero Simonavičiaus universiteto atvirų durų dienoje. Mokiniai  susipažino su studijų galimybėmis, studentų patirtimis bei priėmimo tvarka.

Tą pačią dieną grupė 8a ir 8b klasių mokinių lankėsi Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje. Mus svetingai pasitiko mokyklos direktorius Egidijus Dailidonis, pavaduotoja Nina Kavaliauskienė ir karjeros ugdymo specialistas Rokas Venckus. Šeimininkai pristatė savo mokyklą:  neformaliojo ugdymo programas ir veiklas, moderniai įrengtas ugdymo aplinkas, supažindino su naujaisiais techniniais įrenginiais.

Tęsdami padėtas veiklas, 7b klasės mokiniai balandžio 12 diena lankėsi Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro atvirų durų dienoje. Atvykę į centrą, mokiniai turėjo unikalią galimybę susitikti su skirtingų sričių specialistais, išgirsti jų patirtis bei sužinoti apie įvairias karjeros galimybes. Mokymo centro direktorius Jonas Pravilonis pasveikino atvykusius, pakvietė mokytis ir atrasti, kas tikrai patinka ir atitinka jų galimybes bei interesus. Mokymo centre sutikome ir buvusius Vaižganto progimnazijos mokinius Anželiką Burnickaitę ir Jokūbą Svirplį, kurie sėkmingai tęsia mokslus ir paraleliai įgyja floristo ir suvirintojo profesiją.

Susidomėjimas profesiniu mokymu vis labiau tampa populiaresnis tarp jaunuolių, darbo netekusių žmonių ir net dirbančių, bet ketinančių persikvalifikuoti ar įgyti naujas mokymosi kompetencijas asmenų.

Atvirų durų dienos tampa priemone  ne tik populiarinti profesinį mokymą, bet ir užmegzti naujų ryšių, plėsti bendradarbiavimą, diskutuoti, dalintis patirtimi.

Irina Kareivienė, Vaižganto progimnazijos karjeros ugdymo specialistė

Skip to content