„AIDS – geriau žinoti – 2022“

„AIDS – geriau žinoti – 2022“

Pasaulinę AIDS dieną 1988 m. inicijavo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Kasmet ji minima gruodžio  1-ąją, pažymint šią dieną, siekiama propaguoti brandesnį visuomenės, žiniasklaidos, sprendimų priėmėjų požiūrį į ŽIV infekciją ir susijusias problemas.

Minint pasaulinę AIDS dieną, progimnazijos aštuntokai dalyvavo integruotoje biologijos-sveikos gyvensenos pamokoje-protmūšyje. Naudodamiesi Kahoot programėle mokiniai sprendė sudėtingus viktorinos galvosūkius. Šiame intelektualiame žaidime dalyviai varžėsi, kuris greičiau ir teisingiau atsakys į klausimus. Pasitikrino žinias apie žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo plitimo būdus, prevenciją, gydymą, mokslo naujienas ŽIV ir AIDS srityse.

Mokiniai pamokoje dirbo noriai ir aktyviai. Viktorinos nugalėtojai buvo įvertinti biologijos mokytojos, o Radviliškio raj. VSB visiems protmūšio dalyviams įteikė rašiklius.

Šią atvirą pamoką stebėję mokytojai: Elfija, Daiva, Kristina, padėkojo mokiniams už sumanumą, jų žinias, aktyvumą renginio metu. Džiaugėsi gera pamokos atmosfera ir įdomiai pateikta informacija.

Mokinių mintys po pamokos: „Ši pamoka buvo naudinga, nes mes sužinojome, kaip plinta ŽIV, kaip nuo jo apsisaugoti. Man ši informacija pravers ateityje“ (Goda, Gabrielė, Šarūnas). „Sužinojau, kad žmogus, gyvenantis vienoje patalpoje su žmogumi, sergančiu AIDS, buitiniu keliu žmogaus imunodeficito virusu  neužsikrės“ (Viltė, Orestas).

 

Rūta Jankauskienė, biologijos mokytoja metodininkė,

Loreta Kučinskienė, VSS

Skip to content