Badmintonas subūrė ir mokinius, ir tėvelius

Badmintonas subūrė ir mokinius, ir tėvelius

Badmintonas – patrauklus sportinis žaidimas rakete ir skraiduku, kurį gali žaisti įvairaus amžiaus žmonės. Šį žaidimą Vaižganto progimnazija, vykdydama projekto ,, Kokybės krepšelis” veiklas, įtraukė į neformaliojo švietimo programą        ,,Badmintono klubas”. Įsigyt stovai, tinklai, raketės, skraidukui, dvi puikios aikštelės. Būrelį, pasirinkusių lankyti dvidešimt šešių 4 – 5 klasių mokinių  tikslas – formuoti teigiamas asmenines ir socialines kompetencijas, kurios ugdytų savimi pasitikinčią, gebančią išreikšti save ir įgyvendinančią savo siekius asmenybę. Mokiniai mokėsi badmintono taisyklių, pradmenų, techninių elementų garbingo rungtyniavimo, bendravimo ir bendradarbiavimo komandose ir įgytas žinias pritaikė žaidžiant badmintoną.

Kovo 10 ir 24 d. mokiniai varžėsi tarpusavyje, o kovo 31 d. rungtyniavo  tarpusavyje  su savo šeimos nariais Susirinko 11 komandų. Dalyviai burtų keliu buvo suskirstyti į 2 pogrupius. Vyko atkaklios, įdomios kovos.

I vieta atiteko Eglei ir Ryčiui Balinskams, II vieta – Ovidijui Debesiui ir Reivoldui Baciuškai, III vieta – Benui ir Kristupui Rapšams. Nugalėtojai apdovanoti medaliais ir padėkos raštais, dalyviai – padėkomis Džiaugiuosi aktyvumu, noru būti kartu, o tai patvirtina  renginio metu išsakyta  mokinių ir tėvų nuomonė. 
,, Badmintono būrelis labai patinka, nes yra užimtumas ir nauda sveikatai, nauji draugai, labai gera trenerė. Čia smagu!”( Julės mama).
,,Šis badmintono būrelis man davė didelę naudą, nes stiprina rankų raumenų jėgą, lavina reakciją ir sportiškumą. Esu labai laiminga, jog turėjau galimybę lankyti šį būrelį‘‘( Nikita).
,,Džiaugiuosi, kad mano sūnus išmoko žaisti šį žaidimą, kuris reikalauja judrumo, tikslumo ir ištvermės. Labai norėčiau, kad sūnus ir toliau tobulintų žaidimo įgūdžius. Labai ačiū mokytojai Ilmai už vaikų mokymą!” ( Beno mama). 

Ilma Pipirienė, fizinio ugdymo mokytoja metodininkė

Skip to content