Pirmoji pagalba, širdies masažas ir dirbtinis kvėpavimas

Pirmoji pagalba, širdies masažas ir dirbtinis kvėpavimas

Jeigu susidurtume su situacija, kai  reikėtų gaivinti žmogų, atlikti širdies masažą ir dirbtinį kvėpavimą, ar žinotumėme nuo ko pradėti?

 Sausio 12 dieną  Radviliškio Vaižganto progimnazijos 8a ir 8b klasėse  biologijos pamokose lankėsi  visuomenės sveikatos specialist Loreta, kuri, kartu su biologijos  mokytoja  Rūta, organizavo pamoką, ir aiškino , kaip teisingai reikia gaivinti žmogų.

Pamokos pradžioje demonstruojant skaidres, filmuką ,mokytoja aiškino ,kaip teisingai atlikti dirbtinį kvėpavimą ir daryti širdies masažą. VSB specialistė demonstravo  ant kokio pagrindo turi gulėti gaivinamas žmogus, kiek turėtumėme atlikti krūtinės paspaudimų, kaip giliai spausti krūtinės ląstą , kiek ir  kaip daryti įpūtimus,  kiek laiko gaivinti žmogų ir pan. Vėliau viskas buvo demonstruojama su manekenu.  Įgytas žinias mokiniai galėjo pritaikyti, atliekant tai praktiškai. VSB specialistė supažindino su  defibriliatoriaus veikimu ir naudojimu, apie kurį mes nebuvome girdėję.  Džiaugiamės , kad galėjome jį taip pat išbandyti. Šioje pamokoje gavome daug reikalingų mums žinių,  kaip elgtis ekstremaliose situacijose, Ši pamoka mums buvo labai naudinga.

 

                                                                                       Livija , 8a

Skip to content